fysiorepo

Kaikki ihmisessä ja ihmiskehossa kiehtoo. Nuorena salibandypelaajana olin tekemisissä fysioterapeuttien kanssa omien vaivojeni kautta. Tämä oli ensikosketus fysioterapiaan ja jo tällöin mielenkiinto ammattia kohtaan heräsi. Itse kärsin mm. olkapäävammasta sekä selkävaivoista kaksikymppisenä, näillä on myös ollut merkitys tällä alalle hakeutumiseen.

Fysioterapeutti on ihmisliikkeen ammattilainen. Täytyy ymmärtää motorisen oppimisen periaatteita sekä mm. toiminnallista anatomiaa ja fysiologiaa. Jokaisen keho on yksilöllinen, joten liikettä tutkiessa pitää mukautua variaatioihin. Liikkumisen osalta ketään ei voi pusertaa yhteen muottiin, vaan yksilöllisyys pitää huomioida tutkiessa sekä ohjatessa liikkeitä. Liike ei silti koskaan ole tasa-arvoista, aina on yksilön kontekstissa parempia ja ei niin hyvä ratkaisuja.

Olen ftuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoistunut ysioterapeutti, manuaaliterapeutti sekä valmentaja. Fysioterapeutin tutkinto on pisin ja korkeakoulututkinto, joten on luonnollista että identifioin itseni ennen kaikkea fysioterapeutiksi. Miten sitten päädyin tälle alalle?

2002 valmistuin Itä-Suomen liikuntaopistosta urheiluhierojaksi. Tämä takasi vahvat manuaaliset taidot ja hyvän pohjan nykyiselle uralle. 2010 valmistuin Saimaan ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi. Valmistumisen jälkeen ehdin työskennellä vuosia yksityisellä sektorilla.

2015 perustin oman yrityksen, joka tottelee tällä hetkellä nimeä fysiorepo. Oma ydinosaamisalue on tuki-ja liikuntaelinfysioterapian parissa. Ei ole väliä, että onko kyse sitten selkä-, olkapää- tai polvivaivoista. Tules-vaivojen lisäksi työskentelen myös autonomisen hermoston toimintahäiriöiden/ palautumisen haasteiden parissa. Olen myös opiskellut itseni personal traineriksi, joten toimin nykyään kuntoutusalan lisäksi myös hyvinvointi- ja valmennusalalla.

Yksilöfysioterapia- tai valmennus on prosessi, joten siihen tarvitaan kaksi. Mitä kauemmin olen alalla ollut, sitä syvemmin olen ymmärtänyt että tärkein työkaluni on vuorovaikutus. Pitää kuulla, jotta voi päästä kiinni oleelliseen. Kun päästään kiinni oleelliseen, prosessi voi olla tuloksellinen. Keinot riippuvat aina kontekstista ja viitekehys vaihtuu aina yksilön mukana. Tulokselliset interventiot pohjautuvat huolelliselle haastattelulle sekä tilannesidonnaisesti tarpeelliselle tutkimiselle.

Fysioterapeutti tai valmentaja voi olla prosessin alussa aina hyvin tarpeellinen. Varsinkin jos on kipuja, liikerajoitteita yms. Oikeilla valinnoilla tilanne etenee ja tilanteen edetessä asiakkaan osallisuus kasvaa. On tärkeää löytää keinoja, jolla itse voi vaikuttaa omaan tilanteeseensa. Haluan auttaa sinua oivaltamaan asioita, joilla voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi. Kiinnostuksen liekki työtä kohtaan palaa yhä vahvana, joten autan mielelläni sinua mikäli tarvitset apua.

Kuntoutus- ja hyvinvointialan koulutukset:

  • Psyykkinen valmentaja, Peltonen Performance 2023.
  • Fysioterapian ko, Saimaan AMK 2010
  • Hierojan ammattitutkinto (urheiluhieroja), Itä- Suomen liikuntaopisto 2002
  • personal trainer, PT Akatemia 2022

Lisäkoulutukset:

  • Self paced biomachanics/Conor Harris 2023
  • Tulevaisuuden kuntoutus, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto/ Tamora/Sasky 2022
  • Human Matrix/Zac Cupples 2022
  • Integraalinen fysioterapia – olkapää/ Jari Tapio 2022
  • Integraalinen fysioterapia, mentorointi/ Jari Tapio 2020
  • CFT (Cognitive functional therapy), UMPOF/Vim Dankaerts 2019
  • Tervettä suorituskykyä, olkapää ja hartiarengas, Health 4 Performance 2018
  • Anatomy Trains, structure & function, A-P Lindberg 2017
  • Bodyweight training coach, Movement systems 2016
  • Spiral stabilization method, Askel education 2015
  • Niskalenkki & selkävoitto ohjaajakoulutukset, Auron 2013
  • CERM-guide (kaikki 4 moduulia), Auron/Markku Paatelma 2013
  • Ahdas olkapää, Tiina Lahtinen-Suopanki 2013
  • Fysioterapia selän vaivojen kuntoutuksessa, Mikkelin kesäyliopisto 2012

Olen aloittanut tällä alalla siis manuaaliterapeuttina. Fysioterapeutiksi opiskeltuani lähdin erikoistumaan tuki-ja liikuntaelinfysioterapiaan. Tähän liittyen kävin useita hyviä ja pidempiäkin koulutuskokonaisuuksia. Samaan aikaan Suomeen rantautui ns. faskiahype, alettiin puhumaan faskiasta ja sidekudoksen roolista systeemisessä ihmiskehossa. Kävin useita koulutuksia, mm. anatomy trains ja fysioterapia selän vaivojen kuntoutuksessa. Näissä opeteltiin samalla mm. faskiatekniikoita/faskiamanipulaatiota.

Tämän jälkeen kävin aktiivisen fysioterapiaan, liikkeen hallintaan sekä kehonpainoharjoitteluun liittyvissä koulutuksissa. Viimeisten vuosien aikana biopsykososiaalinen malli on nostanut päätään tules-fysioterapiassa. Itse kävin CFT (cognitive functional therapy) -koulutuksen keväällä 2019 ja ensimmäistä kertaa CFT:hen tutustuin jo v. 2012 fysioterapia selän vaivojen kuntoutuksessa – koulutuksessa.

Viimeisen 2 vuoden aikana minulla on ollut ammattilaisena ns. integroiva vaihe. Yhdistelen aiemmin oppimaani ja olen syventynyt enemmänkin ihmiskehon prinsiippeihin. Syksyllä 2021 minua pyydettiin Tulevaisuuden kuntoutus- nimiseen koulutukseen. Siinä on tarkoitus suorittaa tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto kuntoutusalalle. Lähdin mukaan ja alku vaikuttaa lupaavalta. Tulevaisuudessa minua kiinnostaa erityisesti ns. toiminnallinen neurologia/neurobiomekaniikka sekä liikkeen optimoiminen yksilöllisesti.

Soita 0503782481 tai täytä oheinen lomake.

Lomakkeella voit tiedustella vapaita aikoja tai lähettää muun vapaamuotoisen viestin.

7 + 4 =

© fysiorepo

YHTEYSTIEDOT

fysioterapeutti/psyykkinen valmentaja
Tuomas Repo (1871912-8)
Standertskjöldinkatu 1
(Louhos Training)
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

E-Passi