Tänä päivänä edelleen monia tuki – ja liikuntaelinvaivoja hoidetaan leikkaushoidoilla tai lääkkein. Monet näistä olisi hoidettavissa laadukkaan fysioterapian keinoin. Olen myös sitä mieltä, että tänä päivänä resurssien vähentyessä terveydenhuollossa keskitytään liikaa potilaan oireisiin/diagnooseihin. Voisiko nämä oireet olla kenties seurausta jostain?

Tekemämme työ muokkaa meidän kehoamme, samoin vapaa-aika. Näistä asioista saattavat löytyä vastaukset tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Huolellinen haastattelu, tutkiminen ja kuunteleva työote antavat hyvän pohjan luottamuksellisen fysioterapiaprosessin synnylle. Manuaalisen terapian yhdistäminen liikkeeseen on tutkimustenkin valossa käypä hoito tuki- ja liikuntaelinvaivoissa.

Vahvuuksiani ovat manuaalinen terapia ja siinä varsinkin myofaskian vapauttaminen erilaisin tekniikoin. Viime vuosina on tullut paljon tutkimustietoa myofaskian roolista ihmiskehossa ja tutkimustyö jatkuu edelleen. Itse opiskelen asiaa lisäkoulutuksissa sekä omatoimisesti.

3-1-of-1

 

Manuaalinen terapia on hyvä keino lievittää erilaisia kiputiloja sekä tasapainottaa kehoa erilaisista toiminnallisista vaivoista. On tärkeää kuitenkin vaikuttaa syihin, jotka ovat vaikuttaneet tiettyjen lihasryhmien epätasapainoon tai sidekudosrakenteiden kireyksiin. Jos on kipua, niin prioriteetti on kipumekanismin lievittäminen. Kipu ei kuitenkaan välttämättä kerro, että missä ongelma on. Esimerkkinä yliaktiivinen lihas saattaa kipuilla ylikuorman alla, kun toisaalla lihas ei toimi joko heikkouden tai motorisen kontrollin ongelman takia. Nämä ovat asioita, joiden takia kannattaa hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Lupaan auttaa sinua kohti parempaa vointia!