Valmennus

Tavoitteet valmennusjaksolle lähtevät aina asiakkaalta. Tavoite voi liittyä esim. arjen tai työn fyysisiin vaatimuksiin tai sitten olla yleinen ”haluan jaksaa ja voida paremmin kaikilla elämän osa-alueilla”. Tavoitteet määrittävät siis keinot prosessille. Voimavarakeskeisessä valmennuksessa otetaan huomioon elämäntilanne ja arjen vaatimukset juuri sillä hetkellä.

Fysioterapeutti ja valmentaja

Minun valmennuksessani saat samassa paketissa fysioterapeutin sekä personal trainerin. Mikäli valmennuksen aikana tulee jotain vaivoja tai kipuja, niin voimme tutkia ja hoitaa niitä fysioterapeuttisin keinoin.

u

Minkälaisia tavoitteita valmennukselle voi olla?

Tavoite voi olla spesifi:
”Haluan päästä lattialle leikkimään lastenlasten kanssa” tai ”Haluaisin pystyä vetämään 1 leuan”
tai yleinen:
”Haluan jaksaa ja voida paremmin”.

Yksilöllistä valmennusta monipuolisesti

Jos tavoitteet liittyvät leuanvetoon, on varmistettava että olkanivelessä on mm. riittävä liikelaajuus fleksiosuuntaan. Kun se löytyy niin passiivisesti kuin aktiivisestikin, niin tämän jälkeen se on kiinni enää riittävästä voimasta vertikaalisuunnan vetoliikkeessä.
Yleisten tavoitteiden osalta puhutaan kokonaisvaltaisesta valmentamisesta. Tähän liittyvät uni/palautuminen, ravinto, hyötyliikunta ja fyysinen harjoittelu (voimaharjoittelu, kestävyysharjoittelu ym). Kokonaisvaltainen valmentaminen on voimavarakeskeistä eli jakson alussa kartoitetaan asiakkaan elämäntilanne, voimavarat sekä mm. liikuntatausta.

Jos nähdään tarpeelliseksi, niin alkuun voi tehdä jonkun testin (esim. sykealuetesti jos tavoitteena kestävyyden parantaminen) joka toimii valmennuksen yhtenä mittarina. Myös palautumisen haasteet ovat hyvä syy hakeutua valmennukseen. Valmistelen parhaillaan valmennuspakettia, joka liittyy tähän aihealueeseen. Kokonaisuuden hahmottaminen, kuormituksen hallinta sekä vireystilan säätely ovat keinoja joilla voidaan ennaltaehkäistä alipalautumista.

Jotta voi saada tuloksia tai kestäviä muutoksia arkeen, tarvitaan aikaa. Sinun tämän hetkinen tilanteesi on adaptaatiota kaikilta edeltäviltä vuosilta. Tarvitaan myös sitoutumista, jotta muutokset voisivat olla pysyviä. Kaikkea ei kannata muuttaa kerralla, vaan mielummin rajata tavoitteita jotta ei tule turhia pettymyksiä kun en päässyt kaikkiin tavoitteisiini. Kestävän muutoksen osalta oleellisin asia on joustavuus ajattelussa. Jos syön 80-90 % ajasta terveellisesti ja monipuolisesti, ei 10-20% ”sinne päin” syöminen ole ”repsahdus”. Tulee aikoja ja tilanteita, joita me emme pysty elämässä kontrolloimaan.

Soita 0503782481 tai täytä oheinen lomake.

Lomakkeella voit tiedustella vapaita aikoja tai lähettää muun vapaamuotoisen viestin.

4 + 9 =

© fysiorepo

YHTEYSTIEDOT

Fysioterapeutti, personal trainer ja urheiluhieroja
Tuomas Repo (1871912-8)
Standertskjöldinkatu 1
(Louhos Training)
Tietosuoja- ja rekisteriseloste